Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Διαδίκτυο : Ευχή ή κατάρα. Ασφαλή πλοήγηση σε ένα ασφαλές περιβάλλον.


  Το Διαδίκτιο αποτελέί μια πρόκληση για όλους μας. Αλλοι το βλέπουν ως μια ευλογία άλλοι το   θεωρούν κατάρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης σωστής και   ανάγκη απενοχοποίησης του διαδικτύου . Ειτε το θέλομε είτε όχι αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο, που συνεισφέρει τα μέγιστα στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Όπως όμως έγινε και με κάθε νέα μεγάλη ανακάλυψη της ανθρωπότητας όπως  το αυτοκίνητο ή την πυρηνική ενέργεια εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης αυτού του εργαλείου.
Δεν φταίει το αυτοκίνητο αν σκοτώνονται κάθε χρόνο 1.500.000 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο από τροχαία ατυχήματα.
Ούτε η πυρηνική ενέργεια αν αυτή αντί για ειρηνικούς σκοπούς χρησιμοποιήθηκε για πολέμους και μαζικές ανθρωποκτονίες.
Η ηλικία μας όπως διάβασα κάπου και μου αρεσε πολύ είναι  οιι μετανάστες στο διαδίκτυο. Τα παιδιά μας είναι οι  γηγενείς.
Το διαδίκτυο κρύβει πολλές εν δυνάμει εγκληματικές καταστάσεις και εμείς οφείλουμε να γνωρίζουμε τα στοιχειώδη για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.
Να προσέχουμε τα chat room, τον ηλεκτρονικό τραμπουκισμό (cyber bulling), να μην έχουμε τα κομπιούτερ σα δωμάτια των παιδιών αλλά σε κοινόχρηστους χώρους, να μην δίδουμε εύκολα σε άγνωστους βήμα επικοινωνίας μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής επαφής.
Να μην διστάσουμε να καταφεύγουμε στην Αστυνομία αν δεχθούμε εμείς ή τα παιδιά μας ενοχλήσεις που θεωρούνται ύποπτες, να μην επιτρέπουμε στα παιδιά μας ραντεβού που έχουν κλειστεί με αγνώστους, από το facebook.
Να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτε δεν είναι κρυφό στο διαδίκτυο. Ότι πάντα και παντού η Αστυνομία (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) με επικεφαλή τον Χανιώτη Σφακιανάκη έχει διεθνείς επιτυχίες και θεωρείται πρωτοπόρα στην χώρα μας. Κατέληξε λέγοντας:
Η γνώση είναι δύναμη. Η σωστή πληροφορία είναι εφόδιο στην ζωή μας. Το διαδίκτυο μας οδηγεί στις λεωφόρους της γνώσης, της διασκέδασης, της κοινωνικής επαφής, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να σε οδηγήσει και στην απομόνωση, στην εξάρτηση και σε επικίνδυνες δράσεις (ακούσια ή εκούσια) που είναι αποδοκιμαστέες από το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: