Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Μετα τις εκλογές...

Οι εκλογές τέλειωσαν.Το επόμενο θέμα συζήτησης η κυβέρνηση.Ποιοι,ποιος γιατί.Προφανώς οι αργηγοί μας απ ότι φαίνεται δεν είχαν ως μαθητές καλό βαθμό στην ιστορία .Διαφορετικά θα ήξεραν ότι χάρη τους έκαναν και ο κόσμος πήγε και ψήφισε.Κάποιοι συνειδητά  απαξιώνουν την πολιτική και τους πολιτικούς και έτσι κανονίζουν τα πολιτικα  πράγματα οι ειδήμονες σε όλο και ποιο στενό κύκλο .Τελικά ίσως αυτό να θέλουν.
  Τώρα, που, από τα πράγματα περιθώρια για τακτοποιήσεις πολιτικών φίλων δεν υφίστανται με αθρόους διορισμούς και βολέματα ημετέρων ,είναι μεγάλη ευκαιρία να οργανωθούν τα κόμματα σε κόμματα αρχών,απόψεων και ιδεολογικών εργαστηρίων. Οπως ήταν στις αρχές της Μεταπολίτευσης.Να ανοιχθούν αυτά τα κόματα στην κοινωνία και  να μην ανακυκλώνονται τα ίδια και τα  ίδια πρόσωπα στην πολιτική κονίστρα.Να υπάρξει πολιτική δέσμευση για άμεση και επικείμενη συνταγματική αλλαγή ,που θα περιλαμβάνει ενδεχόμενα από τον αριθμό των βουλευτών μέχρι θεσμικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα θεσμών και λειτουργείας του πολιτευματος καθώς και εναλλακτικές μορφές νομιμοποίησης του.Ανοίγεται πεδίο  δόξης λαμπρόν για το μέλλον.Αρκεί να ''προκάνουμε'',που έλεγε και ο τελευταίος των μεγάλων Χαρίλαος Φλω ράκης.Γιατί πριν το μέλλον είναι το παρόν.Και αυτό μας τελειώνει.
     Μαυρογένης Ευτύχης   Χανιά μιά μέρα μετά τις εκλογές της 17 ιούνη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες εσύ αλλά πέρα ....βρέχει για αυτούς που θα έπρεπε να τα ακούν!

Ανώνυμος είπε...

Η γενια που ανηκετε ισως θα ηταν καλυτερο να σιωπα.Αλλα ανοιγματα στην κοινωνια δε θελουμε. Μας σωσατε.Δεν ξερω αν εχετε οικογενεια αλλα σκεπτειται τι τους αφηνετε για κληρονομια ,οχι εσεις προσωπικα αλλα εσεις η γενια με τα ζιβαγκο. Σας ευχαριστουμε πολυ για τις συμβουλες αλλα μπουχτησαμε. ευχομαι η γενια μας να μην φερθει ετσι στα παιδια της.

Ανώνυμος είπε...

Με απλά λόγια κύριε Μαυρογένη μας...ψάχνετε για σπίτι μετά το στραπάτσιο του ΠΑΣΟΚ...άραγε θα βρείτε;

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ είπε...

Συγνώμη για την καθυστέριση της απάντησης μου αλλά εργάζομαι περα από τα συνηθισμένα ωράρια διότι είμαι κατ όνομα ''ελεύθερος'' επαγγελματίας. Δυο λόγια όμως εν είδη απάντησης.Κανείς δεν πρέπει να σιωπά,αν έχει να πει κατι.Επιβάλλεται νσε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να μιλάμε φωναχτά όλοι .Ισως μας ακούσουν κάποιοι.Δεν επιθυμώ να δίνω συμβουλές.Εχω ανάγκη όμως να μάθει ο κόσμος να σκέφτεται και ας το μάθει από μένα ,που ίσως να μην ξέρω.Σε όλες τις γενιές υπάρχουν αυτοι που ξεχωρίζουν και αυτοί που μένουν στην αφάνεια .Από αυτούς που μένουν στην ιστορία ,στον πολιτισμό,και σε άλλες μορφές κοινωνικής δραστηριότητας,ακόμα πιο λιγοι ειναι αυτοί που προσέφεραν με ανιδιοτέλεια .Και είναι σε όλους τους χώρους.Επιβάλλεται να τους εντοπίσουμε και να τους αναδείξουμε.Ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνιες αυτό δεν είναι δύσκολο να εντοπισθούν οι φελλοί και τα γεμάτα βαρέλια.Το άραγμα και το σπίτι βολευειι τους επιτήδειους.Εμεις αποφασίζομε για το μέλλον μας ,εμείς το καθοριζομε,εμείς πραττουμεή όχι.