Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Λίγες σκέψεις ΜΕΤΑ τις εκλογές....

Οι εκλογές έγιναν,τα αποτελέσματα δεν αφισβητούνται και γενικά η δημοκρατία μας κάνει τα πρώτα βήματα για συνεργασίες κυβερνητικού επιπέδου.Το διακύβευμα είναι αναμφισβήτητα η ωριμότητα των κομάτων να διεκδικήσουν διαχείριση  κυβερνητικής εξουσίας ,από κοινού.Τόσο τα πρωην μεγάλα κόματα όσο και τα μικρότερα θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν την συμμετοχή στην νομή της εξουσίας για το καλό του τόπου έτσι όπως το διακηρύττουν.  Αλλωστε γιαυτό  διεκδικούν την ψηφο μας.Το Κ.Κ.Ε. δεν παίζε γιατί διεκδικεί για τον εαυτό του ρόλο αντισυστημικό ,το ίδιο και η Χρυσή Αυγή που διεκδικεί την καθαρότητα του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας.Ολα τα άλλα κόματα εν δυνάμει μπορούν να συνεργαστούν  σε μίνιμουμ κυβερνητικούς άξονες συνεργασίας.                  . Θυμηθείτε μου. Οποιο κόμμα χρεωθεί την διενέργεια εκλογών με το σαμποτάρισμα  του σχηματισμού κυβέρνησης θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χαρτη  στις επόμενες εκλογές του ιουνίου αν θα γίνουν.
    Η κατάρευση του δικοματισμού δεν αναιρεί τα κυρίαρχα ιδεολογικοπολιτικά μπλοκ δεξιας και αριστερας με ότι αυτό έστω και με σουρεαλιστική προσέγγιση αφαιρετικά υπάρχει.Τα κόματα υπάρχουν για να εξυπηρετουν και να εκφράζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι προσωπικές στρατηγικές των εκφραστών τους -αρχηγών.Αν δεν υφίσταται η λεγόμενη κοινωνική αναφορά τότε  τα κόματα έχουν θνησιγενή πορεία.Ας το καταλάβουν όλοι οι επιχαίροντες και οι θριαμβολογούντες.Αν έχουν κάτι πράγματικά νέο να εισφέρουν στην Ελληνική κοινωνία τότε θα μακροημερεύσουν ,διαφορετικά δεν θα αντέξουν.Δεν το λέω εγώ το λέει η ιστορία.
     Η επιβολή του μνημονίου επιτάχυνε την κοινωνική αποσύνθεση και την αναγκαστική χειραφέτηση πλατιών μαζων που καταυθύνθηκαν απελευθερωμένοι και από τις ανύπαρκτες πλέον πελατειακές σχέσεις σε ευκολη ρητορική τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά .Το άμεσο μέλλον θα αποδείξει το σωστό ή το λάθος της επιλογής.
Η αριστερά στην Ελλάδα με όποια εκδοχή και αν την πάρει κάποιος έχει μια μοναδική ευκαιρία.Αν ακολουθήσει την ιστορική μοίρα της θα διασπασθεί,θα καταγγείλει αλλά δεν θα τολμήσει.Θα ομφαλοσκοπήσει άλλη μια φορά και στό όναμα του λαού θα τον προδώσει ..Η αλήθεια όσο σκληρή και αν φαίνεται δεν αντέχεται.γιαυτό ας περιμένουμε το θαύμα.

Μαυρογένης Ευτύχης    Χανιά Κρήτης  Δευτέρα 7 Μαίου 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: